Kun nuuhkaiset 100 prosenttista luonnontuoksua, valmistaudu yllätykseen. Tavallisissa hajuvesissä ja ekotuoksuissa on ihan erilainen fiilis. Toiset hurmioituvat ekotuoksujen konstailemattomasta aitoudesta. Joidenkin nenät ovat sen verran 'vieraantuneet luonnosta', että he syttyvät enemmän normihajuvesistä. Makuasioista ei voi kiistellä!

Luonnon armoillaSynteettisten hajuvesien valmistuksessa tuoksumolekyylien vapautumiseen ja kestoon voidaan vaikuttaa kemiallisesti. Kun tuoksu tehdään aromaattisista öljyistä, ollaan 'luonnon armoilla'. Luonnollinen tuoksu rakennetaan toki niin, että eri öljyt vapauttavat tuoksunsa eri aikoihin, mutta käytännössä luonto elää aina vähän omaa elämäänsä. Tämä tuo 'luomutuoksuihin' jännittävää särmää. Toisaalta se tarkoittaa myös sitä, että luonnolliset tuoksut eivät kestä ihossa niin pitkään kuin synteettiset tuoksut. Se on pieni hinta tuoksun täydellisestä luonnonmukaisuudesta, ja pari uutta suihkausta päivän mittaan korjaavat tilanteen helposti.

Tuoksu kuin viini
Ekotuoksua voisi verrata myös viiniin. Jos nimittäin ihan tarkkoja ollaan, niin ekohajuvesi saattaa tuoksua vähän erilaiselta valmistuserän mukaan. Muun muassa tuoksussa käytetyn kasvin viljelyolosuhteet, säätila ja korjuuajankohta vaikuttavat siihen, millainen lopputuloksesta tulee. Tämä antaa luonnontuoksuille oman jännittävän vivahteen, mutta käytännössä vain tarkkanenäisimmät huomaavat sen.

Puressancen latva, sydän ja juuriPuressence Eau de Toilette liikkuu sitruisen vihreyden kautta makeille kukkaisniityille ja asettuu lopulta pehmeille sammalmättäille näin:
Latvatuoksu: basilika, appelsiinin kukka, petitgrain
Sydäntuoksu: ylang-ylang, jasmiini, Bulgarian ruusu, heliotrooppi
Juurituoksu: vetiver, vanilja, tonkapapu


                                                                                             

ECOBEAUTY:
4X SERTIFIOITUA
LUONNON-
KOSMETIIKKAA


Oriflamen Ecobeauty on ainutlaatuinen ekolinja, joka kantaa neljää riippumatonta, ekologisuudesta ja eettisyydestä kertovaa sertifikaattia. Myös jakson 10/12 uutuudet, Puressence Eau de Toilette -hajuvesi, Hand Cream -käsivoide ja Shower Gel -suihkugeeli (kuvassa) täyttävät Ecocert, Vegan Society, FSC ja Fair Trade kriteerit.

Puressence EdT

  • sisältää luomualkoholia
  • tuoksuaineet luonnollisia kasviuutteita
  • sisältää Reilun kaupan sokeria
  • pullo 100 kierrätyslasia, korkki puuta

Suihkugeeli

  • sisältää Reilun kaupan luomukookosöljyä
  • sisältää Reilun kaupan sokeria
  • sisältää luomuglyserolia

Käsivoide

  • sisältää Reilun kaupan luomukookosöljyä
  • sisältää Reilun kaupan glyserolia
  • sisältää luomuglyserolia  


ECOBEAUTYSTÄ AIEMMIN ORIGINELLISSA >
Ecobeauty - eettistä luonnonkosmetiikkaa

Vegan on varma valinta vegaanille
Ecocert on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa
FSC merkitsee metsien hyvinvointia
Fair Trade pelaa reilusti