lauantai 13. huhtikuuta 2013

Niitä näitä

Heipähei, 
tämä päivä menee kyllä aikalailla kotoisissa merkeissä ja mikäs sen mukavampaa jonkun ajan päästä saunaan rentoutumaan ja syömään sitten telkkarin ääreen katsomaan yhtä mun  suosikki ohjelmista eli American idolsia, yleensäkin musiikki ja ruoka ohjelmista osa ( master chef, top chef, Gordon Ramsay joka on loistotyyppi kovan kuorensa alla kuuluu niihn joita katson ja waaaau tänä vuonna noi molemmat cheffit voitti nainen jessss voittajat oli nuoria tulevaisuuden lupauksia Kira & Kira mikä hauska sattuma. Jossain oli laskettu, että ruokaohjelmia eri kanavilta tulee viikossa useita satoja kauhee määrä  no niistä en  erityisemmin olekkaan kiinnostunut, paras ruokaohjelma minkä olen katsonut oli Australian Master chef joka poikkesi täysin suomalaisesta ja Amerikkalaisesta versiosta siinä vieraili maailman huippukokkeja joiden annoksia ja leipomuksia tehtiin kilpailijat kiersi Euroopan ruokametropoleja tekivät huikeita annoksia ja leipomuksia huipputuomareille tähtiluokan ravintoloissa ja haasteet oli huikeita joten niissä on  jotain katsomistakin ohjelma kesti monta kuukautta,  ei mua kiinnosta katsoa miten joku ( kokki kolmonen) tekee makkarasoppaa siis vähän kärjistetysti. Tänään meillä tehdään kanaa vieläkään en ole päättänyt mitä siitä laitan, mutta eiköhän se kohta valkene usein ostan raaka-aineen ja mietin myöhemmin mitä siitä valmistan kaapista kuitenkin löytyy perusjutut joihin voi lisätä extrat mitä sattu kaupasta mukaan tulleen. Taidan laittaa jotain uunijuttua joka kypsyy sillä aikaa kun ollaan saunassa. 

Tänä aamuna oli tällainen aamupala teki mieli jotain mässymäistä kun illalla tuli ulkoiltua, joten poikkeuksellisesti tein ruisleivän sijasta paahtoleipää jossa oli välissä salaattia, kinkkua ja paistettu kanamuna jota teen nykyään tosi harvoin, pitkästä aikaa on greipin vuoro se on  kyllä ihanan raikasta syötävää, niin ja kuvassa suklaa shake jauheena, kun sen shaken kerkesin jo ottamaan, säilytän shaken purkissa koska se on niin paljon kätevämpi käyttää kuin alkuperäispakkauksesta.






















Tässä yksi ehdotus Soupkeiton tuunauksesta, itse tein tätä perheelle ruuaksi kun sattui olemaan pekonia pääsiäisen jäljiltä, ton soseen korvasin sulatejuustolla jota löytyi myös pääsiäis tarjoilun jäljiltä ja nam. tosi hyvää ja tosi täyttävää. Hyvä uusi idea oli tehdä pekoni mikrossa siis siitä tuli tosi rapeaa. Mukavia kokkailuja ja mielikuvitus kehiin. Kyllä noi Soup keitot on vertaansa vailla täyttä ruokaa ei siis voi verrata kaupan pussisoppiin ja kannattaa kiehauttaa kattilassa niin saa sakeampaa keittoa.

Tänään herkutellaan samettisella pekonikasvissosekeitolla ja suklaisilla alkumaljoilla. Nam!



:: SUKLAA-ALKUMALJAT
::
PEKONI-KASVISSOSEKEITTO

Kasvissosekeitto on talviklassikko, mutta sen perinteisen version proteiinipitoisuus ei ole kummoinen. Ongelma ratkeaa, kun keiton pohjaksi käyttää sekä parsan- että tomaatinmakuista Natural Balance -keittojauhetta. Kaupan valmis kasvissose on nopea suuruste, ja pekoni paistuu mausteeksi vaikka mikrossa.
Näitä tarvitset Shakeen (2 hengelle)
:: 1 dl Natural Balance Shake suklaata
:: 3 dl punaista maitoa (luit oikein!)

Näitä tarvitset keittoon (2 hengelle):: 4 dl vettä
:: 200 g kaupan valmista porkkana- tai bataattisosetta, myydään 'pötkylöissä'
:: 0,5 dl Natural Balance Shake parsakeittojauhetta
:: 0,5 dl Natural Balance Shake tomaatti-basikika -keittojauhetta
:: Rapeaksi paistettua pekonia n. 1 siivu tai 1 rkl kuutioita / ruokailija
:: Tarjoiluun persiljaa

Valmistus, Shake
::
Kasvissosekeitto on kevyttä, joten eiköhän sekoiteta suklaiset alkumaljat ihan täysmaitoon! Oletko muuten koskaan maistanut? Tosi herkullista.

Valmistus, keitto:: Mittaa kattilaan vesi ja kasvissose, kiehauta.
:: Lisää joukkoon keittojauheet ja anna hautua hetki miedolla lämmöllä.
:: Paista pekonikuutiot tai -siivut esim. laittamalle ne mikroon lautaselle (alle ja päälle arkki talouspaperia). Mikrota täydellä teholla noin minuutti.
:: Annostele keitto lautaselle, ja koristele pekonilla ja persiljalla.

Ekstrat:: Kaloreita yhdessä keittoannoksessa on noin 270, jos käytät ruokailijaa kohti noin 100 grammaa kaupan valmista bataattisosetta ja yhden ruokalusikan pekonikuutioita.
:: Pekoni ei ole tunnetusti kevytruuan maineessa, mutta jo esimerkiksi noin ruokalusikallinen pekonikuutioita riittää antamaan keitolle tuhtia makua. Jos kypsennät pekonin mikrossa, liiat rasvat imeytyvät talouspaperiin. Älä karta 'kiellettyjä' ruoka-aineita, vaan syö niitä hyvällä omallatunnolla ja kohtuudella. Lue lisää viereisestä kainalojutusta.


 Täältä pääset tutustumaan Soup keittoihin ja shakeen ym. Wellness tuotteisiin

Mukavaa viikonloppua kaikille lukijoilleni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti