keskiviikko 1. elokuuta 2012

HEI LEIDI KOSTEUS KUNNIAAN!

Tässä on niin hyvä kirjoitus ihonhoidon tärkeydestä, että kopioin sen suoraan Oriflamen sivuilta!Aqua-Rhythm Intense Hydration Youth Preserve Day Cream

Tehokosteuttava päivävoide


Nuorekkuuden säilyttävä tehokosteuttaja sisältää Hydro-Protect Complex™ -yhdistettä, joka sitoo kosteutta ihoon ja suojaa ihoa kuivumiselta. 50 ml.
Tilausnumero:18662   22.50 € ( 39.00)


TUTUSTU TÄSTÄ SARJAN MUIHIN TUOTTEISIIN01.08.2012. Teksti: Anu Herrala.

IHONHOITOTRENDIT | Syksy tulee ja iho kuivuu.. Älä anna tämän tapahtua, sillä huonosti kosteutettu iho on kuin huonolle perustalle rakennettu talo. Silloin ei auta, vaikka ihoaan hoitaisi maailman kalleimmilla erikoistuotteilla. Erityisesti aikuisen naisen on ensin on korjattava kivijalka, eli kosteus kunniaan!


Kosmetiikassa voidaan kiistellä monesta asiasta, mutta kukaan ei kiistä kosteuden merkitystä iholle. Nykyään ollaan jopa sitä mieltä, että kosteudenpuute ei pelkästään kuivata, vaan myös vanhettaa ihoa.

Kosteudenpuute kiristää pintaa

Syksyllä iho kuivuu. Miksi? Ilmiö johtuu siitä, että syksyn tullen ilman kosteuspitoisuus laskee. Kun ilman suhteellinen kosteus laskee alle 40 prosentin, ihon kosteus haihtuu jo todella vauhdikkaasti ympäröivään syysilmaan.

Tämä on perusfysiikkaa, ja sitä avittaa se, että lipidien määrä ihon pintakerroksessa vähenee. Kun kosteutta sitovia rasvoja on liian vähän, mikään ei pitele vettä ihon syvemmissä kerroksissa, vaan se haihtuu taivaan tuuliin.

Joskus sanotaan leikillään, että kuiva iho "tuntuu liian pieneltä". Tämä on oikeastaan ihan totta, sillä ihon pinnan kuolleessa solukossa on jo alunperin vähemmän vettä kuin sen alla olevissa elävissä soluissa. Kun iho vielä kuivuu, pinnassa oleva vähäkin vesi haihtuu ja pinta-ala pienenee. Silloin ihoa kiristää ja se tuntuu ahtaalta!

Kosteudenpuute vanhettaa syvemmällä

Edellä kuvattu on tiedetty jo pitkään, mutta nykytutkimus yhdistää kosteudenpuutteen muuhunkin kuin "pinnallisiin pikkuseikkoihin". Nyt ollaan myös sitä mieltä, että kuiva iho reagoi kosteuden puutteeseen stressillä, joka aktivoi haitallisia entsyymejä tuhoamaan ihon rakenteita ennenaikaisesti.

Tilannetta pahentaa se, että kuivan ihon pinta on kuin halkeilevaa aavikkoa, jonka raoista ihoon pääsee vieraita aineita. Epidermiksen hermot reagoivat ärsykkeisiin aiheuttamalla hitaan tulehduksen, joka estää ihon joustavuudesta ja rypyttömyydestä vastaavien kollageenin ja elastiinin normaalin muodostuksen.

Vain kosteutettua ihoa kannattaa hoitaa

Vasta kun ihokudoksen perushydrodynamiikka on kunnossa, iholla on edellytykset toimia ja uudistua normaalilla tavalla. Kosteusvoiteet ovat siksi kriittinen osa myös aikuisen naisen ihonhoitoa. Hyvin kosteutettu iho saa muusta ihonhoidosta kaikki tehot irti ja reagoi esimerkiksi anti-age -kosmetiikkaan kuten on tarkoitus.

Mutta onko aikuisen tosiaan syytä käyttää erityisiä kosteusvoiteita. Eivätkö aikuisille suunnatut erikoisihonhoitotuotteet sisällä ainakin jossain määrin myös kosteutta?

Kyllä ja ei. On totta, että kosteus on 'rakennettu sisään' useimpiin hoitovoiteisiin. Tästä huolimatta on suositeltavaa käyttää ajoittain varsinaista 'kosteuslinjaa' tai ainakin kosteuttavaa täsmätuotetta, kuten naamiota. Kaikkien aktiiviaineiden imeyttäminen ihoon on haasteellista, ja kosteutuslinjat on kehitetty kuljettamaan vettä ihoon. Ne tekevät sen maksimiteholla, ja lisäksi sitovat kosteuden ihoon mahdollisimman pitkäksi aikaa. Tällä tavalla iho saa kosteudesta irti mahdollisimman paljon ja voi hyvin.

SELVIYTYMISOHJEET SYKSYN KUIVUUTEEN

  • Ihonpuhdistus ei kuivata ihoa. Ihon lipidit eivät liukene veteen ja ihotyypinmukaiseen puhdistusaineeseen. Vaihda puhdistustuote kuitenkin tarvittaessa astetta runsaampaan koostumukseen.

  • Kuuma vesi liuottaa lipidejä haaleaa paremmin, joten käsittele ihoa noin ihonlämpöisellä vedellä.

  • Pidä talveen valmistava kosteuskuuri, eli ota käyttöön erityisesti ihon kosteuttamiseen suunniteltu tuotelinja tai joitakin kosteuttavia tuotteita.

  • Toista kosteuskuuri vuodenajan vaihtuessa, noin 3-4 kertaa vuodessa.

 NÄIN KOSTEUS KOSMETIIKKA TOIMII


Iho kosteuttavat tuotteet toimivat kahdella tavalla. Ne joko a) lisäävät ihon kosteutta tai b) estävät kosteuden haihtumisen iholta.


KOSTEUTTA LISÄÄVÄT TUOTTEET

Ihon kosteuspitoisuus kasvaa, kun käyttää vettä sisältävää kosteusvoidetta. Mutta voiteen koostumuksessa on oltava aina mukana myös vettä sitovia aineita, kuten glyserolia, glykoleita tai sorbitolia. Muuten kosteus haihtuu ihosta ihan kuten vesi suihkun jälkeen! Kevyet kosteusvoiteet ovat yleensä ohuita, emulsiomaisia tuotteita, jotka imeytyvät ihoon nopeasti ja lähes täydellisesti.

KOSTEUDEN HAIHTUMISTA ESTÄVÄT TUOTTEET

Myös rasva estää kosteuden haihtumisen iholta. Voiteissa rasvat voivat olla esimerkiksi luonnollisia kasviöljyjä tai mineraaliöljyjä, kuten vaseliinia ja parafiinia. Rasvaa sisältävät kosteusvoiteet ovat koostumukseltaan pehmeitä ja täyteläisiä. Ne jättävät ihoon pehmeän, joustavan ja taipuisan tunteen.

KUMPI PAREMPI?

Tutkimusnäyttöä erityyppisten voiteiden paremmuudesta on niukalti. Joidenkin tutkimusten mukaan kevyet glyserolipohjaiset voiteet kosteuttaisivat ihoa paremmin kuin täyteläiset rasvavoiteet, mutta aukotonta tietoa ei ole. Itselle sopivat koostumukset löytyvät kokeilemalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti